Våra möten

Frilans Riks årsmöte äger rum måndagen den 29 mars 2021. Deadline för motioner är den 7 mars. Mötet blir digitalt. ALLA frilansmedlemmar i Journalistförbundet är välkomna att delta, men endast valda sektionsombud har rösträtt.


Gert Lundstedt till Sundsvall den 31 oktober

Boka redan nu torsdag den 31 oktober för ett möte kombinerat med frilanslunch i Sundsvall med Frilans Riks ordförande Gert Lundstedt. Han reser runt i landet för att träffa medlemmar och styrelser i de olika sektionerna. Kom och ta del av det senaste inom förbundet och passa på att ställa frågor. Gert vill för att höra vad vi vill och behöver, samt diskutera hur vi och Frilans Riks kan jobba närmare varandra för att det ska bli ett så effektivt och verkningsfullt arbete som möjligt för medlemmarna. Klubben bjuder på lunch och betalar ut reseersättning.


Kreativt skrivande i Sundsvall

Vi fick stipendiet från Västernorrlands journalisters ideella stiftelse som vår kassör Olof Axelsson sökte och för dom pengarna arrangera vi en kurs i kreativt skrivande den 8–9 oktober.


Styrelsemöte den 30 september

Vi hade höstens första styrelsemöte den 30 september. Hela styrelsen deltog. Mötet handlade bland annat om den planerade kursen i kreativt skrivande, Gert Lundstedts besök i Sundsvall och kommande frilansluncher.


Styrelsemöte den 20.5

Den nya styrelsen hade sitt första styrelsemöte för verksamhetsåret den 20 maj 2019. Vi planerar ett möte med Frilans Riks ordförande i Sundsvall i slutet av september, förhoppningsvis i kombination med en frilanslunch eller after work, dit alla medlemmar bjuds in (vi hoppas få ihop pengar till reseersättning för långväga medlemmar).
Eventuellt blir det också en tvådagarskurs i kreativt skrivande. Det är vår kassör som sökt ett stipendium från Västernorrlands journalisters ideella stiftelse, för klubbens räkning.
Nästa styrelsemöte blir den 26 augusti.


Vi hade årsmöte i Östersund den 28 februari 2019.

(öppnas i en ny fliDet blev en trevlig dag med besök av Journalistförbundets vice ordförande Tomas Backlund och en superintressant föreläsning av vår medlem Lars Larsson, Åre. Ny i styrelsen är Lena Hedman från Undersåker. Vi beslutade att höja medlemsavgiften med 5 kronor per månad och att arvodera kassör och ordförande med ett belopp under gränsen för sociala avgifter. Vi tog också ett beslut om att ta det lite lugnt med aktiviteter och beordrade ordförande att delegera mer. Men det är fritt fram att hojta till om någon vill arrangera en frilanslunch någonstans i vårt område. Kolla med styrelsen att det finns pengar och hör av er så fixar ordf eller Fredrik Mårtensson adresslistor på medlemmarna att skicka inbjudningar till.

Therése Ny, Hans Månsson och Karin K var på Frilans Riks årsmöte. Vi fick igenom våra motioner 1) om att man ska kunna slippa flyga till exempelvis kurser när det finns alternativ till flyg, samt 2) om en informationskampanj  till förbundets medlemmar om upphovsrätt och företagandets villkor.


Frilansluncher i Östersund den 27.11 och i Sundsvall den 28.11

https://frilanssodranorrland.se/information/frilansluncher-i-ostersund-och-i-sundsvall/

Styrelsemöte 29.10

Styrelsen har haft möte via telefon den 29 oktober kl 9–9.50. Mötesanteckningar skickas ut till medlemmarna med epost. Vi planerar bland annat att ha frilanslunch i Sundsvall i slutet av november eller början av december.


Styrelsemöte i Sundsvall
Vi har styrelsemöte i Sundsvall fredag den 28 september kl 12-14.


Frilanslunch i Östersund
Vill du känna dig som en frilans med strålande utsikter?
Kom då till frilanslunch i Östersund den 14 juni kl 12 i Arctura, dvs toppresturangen i ”termosen” vid skidstadion.
Anmäl dig på facebookgruppen Mellannorrlands Frilansklubb eller till Hans Månsson hans[snabela]bildmening.se.


Vi har haft styrelsemöte i dag 30 maj 2018. Nästa styrelsemöte äger rum den 9 augusti. Det blir ett lunchmöte i Sundsvall.


Journalistförbundets kongress äger rum den 10–12 april. Dagen innan, den 9 april, har Frilans Riks delegationsmöte i Stockholm. Från klubben medverkar Karin Kämsby som ombud.


Vi hade årsmöte den 16 januari i Sundsvall. Se kallelse här: Årsmötet
Vi träffades Oranche kontorshotell,  där vi hade årsmötesförhandlingar. Efter lunch fick vi besök av Peter Carlsson, som ingår i Mittmedias innehållsutvecklingsteam. Han berättade om hur de jobbar med att mäta klick:

Nästan alla lokaltidningar i Sverige har gått över till att ta betalt för sitt innehåll digitalt. Vad är det som styr vad som bevakas eller vilket innehåll som publiceras? Vad vill egentligen användarna ha och vad är de beredda att betala för? Och hur hanteras material som läsarna kanske inte vill ha men som är viktig journalistik? Peter Carlsson berättar om hur Mittmedia jobbar och hur du som journalist påverkas. Han kommer också att ge tips om hur du som frilans kan öka dina möjligheter att nå ut med ditt innehåll.

Som avslutning blev det leka av, samt fika på Sundsvalls kreativa centrum Grönborg. Vi testade ny teknik i en workshop på prototyplabbet Tvätteriet. 

Där gjorde vi  3D-utskrifter av oss själva, programmerade en robot och upplevde virtuell verklighet. Vi hann också med med diskussion/samtal om förbundsstyrelsens förslag till nya stadgar, ny handlingsplan och nytt idéprogram.

Vi slutade kl 16.00 i god tid för att folk skulle hinna med tågen till Östersund och Gävle.

——————————————————————————————————————————————

Frilanslunch i Östersund
Sista frilanslunchen i Östersund för i år blir på restaurang Arctura, tisdag den 5 december kl 11.30. Anmäl dig till Hans Månsson senast fredag morgon den 30 nov. (Som vanligt betalar klubben för medlemmar, frilansande ickemedlemmar är hjärtligt välkomna att också dela gemenskapen.)