Våra möten

Välkomna till Södra Norrlands frilanssektions årsmötet på hotell Knaust
i Sundsvall torsdagen 23 februari 2023.

Vi börjar med lunch på hotellet klockan 11.30.

Till årsmötet har vi bjudit in Hasse Hedström från Frilans Riks. Han är bland annat tf ansvarig för arvodesguiden. Han kommer att hålla ett litet föredrag om frilansarnas arvoden utifrån en enkät som gjordes i samband med arvodeskampanjen. Väldigt intressant, säger de som redan hört honom.

Sektionen bjuder på lunch och resa till och från Sundsvall samt hotellövernattning för de som behöver. Det kan ju vara trevligt att träffa sina kollegor under mer avslappnade former på kvällstid också, tänker vi. 

Anmälan till britt.mattsson@gmail.com senast 16 februari. Tala om ifall ni behöver ”specialkost” /övernattning.  

Hoppas vi ses! 


Kallelse till Södra Norrlands frilanssektion årsmöte 2022
torsdagen den 24 februari kl 9–11

Medlemmar i Södra Norrlands frilanssektion inom Journalistförbundet är varmt välkomna att delta i sektionens årsmöte. Årsmötet kommer att äga rum på Zoom.
Årsmöteshandlingar mejlas ut i god tid före mötet.
Föranmäl ditt deltagande senast den 21 februari på mejladressen karin.kaemsby[@]gmail.com.
Motioner till årsmötet skickas till samma adress senast den 18 februari.
För styrelsen
Karin Kämsby

För bättre arvoden

admin    14 april, 2021

Välkomna till ett digitalt lunchseminarium den 22 april. Tre frilansare berättar och svarar på frågor om hur de får frilanslivet att gå ihop.

Deltar gör: Mats Andersson, fotograf med Södra Norrland som bas. Marianne Hofman, driver egen tidning i Arjeplog finansierad av intäkter för andra jobb. Mats Karlsson, skrivande journalist, frilans sedan 2006, stationerad i Stockholm.

Samtalsledare är Frilans Riks ordförande och kassör, Gert Lundstedt och Hasse Hedström. Du får även veta mer om fackliga verktyg för att förhandla bättre arvoden.Koppla upp dig, lyssna och ställ frågor om frilansares villkor och arvoden.

När: 22 april klockan 12.00-13.00
Var: Zoom
Hur: Ingen föranmälan, länk till mötet läggs ut på Frilans Riks hemsida http://www.frilansriks.se/

Väl mött
Frilans Riks i samarbete med sektionerna i Mälardalen, Södra Norrland och Västerbotten-Norrbotten


Frilans Riks årsmöte äger rum måndagen den 29 mars 2021. Deadline för motioner är den 7 mars. Mötet blir digitalt. ALLA frilansmedlemmar i Journalistförbundet är välkomna att delta, men endast valda sektionsombud har rösträtt.