Frilansluncher i Östersund och i Sundsvall

      Inga kommentarer till Frilansluncher i Östersund och i Sundsvall

Mellannorrlands frilansklubb bjuder in till frilansluncher i Östersund tisdag den 27.11 och i Sundsvall den onsdag 28.11. Temat är Att hantera hot som journalist.

Tid och plats i Östersund: Den 27 november kl 11:30 Plats Jazzkökets Bistro i Verket, Prästgatan 50.
Tid och plats i Sundsvall: Den  28 november kl 11:30 Plats Restaurang Brandstation, Köpmangatan 29.

Inbjuden gäst är Hanna Andersson från Fojos Demokratijour. Hon ger svar på frågor som: Vad gör jag när någon ringer och är hotfull? Vart vänder jag mig om jag vill be om råd innan jag ger mig in i en riskfylld situation? Vad kan jag som frilans göra för att öka min beredskap och trygghet? Det här och mycket mer kan Demokratijouren ge svar på. Sedan sommaren 2017 har Medieinstitutet Fojo ett uppdrag från Kulturdepartementet om att arbeta förebyggande och stärka Sveriges journalister mot hat och hot. Under denna föreläsning ger Fojos projektledare Hanna Andersson en bild av situationen med hat och hot mot journalister, både i Sverige och internationellt, vad som görs inom olika samhällsområden för att mota utvecklingen och vad enskilda journalister kan göra själva för att skydda sig. Hanna Andersson har själv en bakgrund som journalist, och arbetade bland annat under drygt åtta års tid som lokalredaktör på en liten tvåmansredaktion långt ifrån centralredaktionen.
Demokratijouren ger råd och stöd till Sveriges journalister via www.demokratijouren.se

Klubben bjuder sina medlemmar på lunchen, men även du som ännu inte är medlem hos oss är välkommen att delta. Räkna med att arrangemanget kommer att ta två timmar. Förbered gärna frågor.

För Österundslunchen anmäl dig till Hans Månsson, 070-2036814, mejl hans@bildmening.se, senast den 22.11.

För Sundsvallslunchen: Anmäl dig till Karin Kämsby, 070-5455631, mejl karin.kaemsby@gmail.com senast den 25.11.